HR

Aktualnosti

Objavljeno: 20.06.2024.

Knjiga prof. dr. Danijela Tolvajčića najbolja filozofska knjiga objavljena u 2023. godini u Hrvatskoj

Prof. dr. Danijel Tolvajčić (Zagreb, 1978.), profesor filozofije na Katedri filozofije Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, za knjigu „Teodicejski problem u suvremenoj filozofiji religije“, nagrađen je nagradom Instituta za filozofiju za najbolju filozofsku knjigu objavljenu u Hrvatskoj u 2023. godini.
 
Jednoglasnu odluku o nagradi donijelo je Znanstveno vijeće Instituta za filozofiju na 6. sjednici održanoj 29. svibnja 2024. Knjiga prof. dr. sc. Tolvajčića objavljena je 2023. godine u izdanju Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i izdavačke kuće „Kršćanska sadašnjost“.

Danijel Tolvajčić diplomirao je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a doktorirao na Filozofskom fakultetu istoga sveučilišta. Zaposlen je na Katedri filozofije Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu gdje predaje kolegije iz područja filozofije (uvod u filozofiju, filozofsku antropologiju, filozofiju religije te filozofiju odgoja). Oženjen je i otac dvoje djece.

Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu
 
Ispišite stranicu: