HR

Aktualnosti

Objavljeno: 20.07.2024.

​Koncert Projekta Lazarus u Kotarima

Tijekom proslave obljetnice posvete župne crkve sv. Leonarda opata u Kotarima pored Samobora u petak 12. srpnja održan je koncert ansambla Projekt Lazarus u sklopu 9. ciklusa koncerata „ Lux misicae“.

Naime, profesionalni ansambl pod nazivom Projekt Lazarus na hrvatskoj i međunarodnoj glazbenoj sceni djeluje od 2013., a cilj djelovanja ovoga ansambla je revitalizacija hrvatske glazbene baštine. Projekt Lazarus osnovan je u okviru udruge Hrvatski glazbeni centar, a idejni je začetnik i osnivač ansambla bas Robert Palić, član Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Pod umjetničkim vodstvom Darijana Ivezića, Danijela Perosa (sopran), Nikolina Virgej Pintar (mezzosporan), Ivan Martinčić (tenor), Siniša Galović (tenor) i Robert Palić (bas) izveli su pjesme više skladatelja: G. Uspera, F. Sponga Uspera, H. Talonusa, G. Pulitija. Projekt Lazarus osobito je usmjeren na prezentiranje djela koja u suvremenoj povijesti nisu ugledala svjetlo dana ili se rijetko izvode, kao i onih za koja ne postoje audio ili video zapisi.

Više informacija o ansamblu Lazarus možete pronaći ovdje.


 
Violeta Gjurkin,
župna medijska suradnica
Ispišite stranicu: