HR

Aktualnosti

Objavljeno: 24.05.2024.

Maturanti u Sesvetama misnim slavljem zaključili srednjoškolsko obrazovanje

Već tradicionalno dan maturanta u Sesvetama počinje slavljenjem svete mise u Župi Svih svetih u Sesvetama. Maturanti Gimnazije Sesvete, Srednje škole Jelkovec i Glazbene škole Zlatka Grgoševića okupili su se na misnom slavlju kako bi zahvalili Bogu na darovima koje su primili tijekom srednjoškolskog obrazovanja i s Gospodinom otvorili nova vrata svoga života.

Misno slavlje predvodio je povjerenik za mlade Zagrebačke nadbiskupije vlč. Filip Šešek. U propovijedi je okupljenim maturantima poručio da je važno Boga osluškivati u svojim životima, prijateljevati s Njime te da se na Gospodina uvijek mogu osloniti i tražiti pomoć u životu, pogotovo u prijelaznim trenucima života.

Školski zbor Gimnazije Sesvete uljepšao je misno slavlje svojim pjevanjem.

Maturanti su zahvalni na ovakvom zajedništvu i Božjoj prisutnosti koju su osjetili tijekom misnog slavlja. Također, zahvalili su Bogu za svoj srednjoškolski dio života tijekom kojeg im je Gospodin podario mnoga prijateljstva, uspomene koje neće zaboraviti, profesore, putovanja i znanja, ali i čovječnost, odnosno put kako dalje u životu biti dobar čovjek.

Divna je ovo tradicija koja je započela prije točno 10 godina na inicijativu župnika Maria Miglesa i tadašnjih ravnatelja sesvetskih škola.
TEKST: Lucija Rezo
FOTO: Maja Kušeković
Ispišite stranicu: