HR

Aktualnosti

Objavljeno: 06.05.2024.

Misa zahvalnica za maturante Velike Gorice

Misa zahvalnica za maturante Velike Gorice slavljena je u ponedjeljak 6. svibnja u župnoj crkvi Župe Navještenja Blažene Djevice Marije. Misu je predvodio povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije vlč. Filip Šešek. Suslavili su župnik vlč. Norbert Ivan Koprivec i župni vikar vlč. Antonio Kovačić uz asistenciju đakona na praktikumu u župi Filipa Pranjića. Maturanti iz četiriju gradskih škola - gimnazije, ekonomske škole, strukovne škole i zrakoplovne tehničke škole, uz ravnatelje, razrednike i profesore, molitvom su zahvalili za znanja koja su stekli tijekom srednjoškolskog obrazovanja i molili za uspješan završetak srednjoškolskog obrazovanja, za uspješno polaganje državne mature i za snagu Duha Svetoga u njihovim daljnjim životnim putevima.
 
Zahvalili su župniku što ih poziva na zajedništvo i okuplja oko oltara na susret sa živim Kristom; ravnateljima na odgovornosti u vođenju škola; profesorima jer su ih, uz to što su ih podučili mnogočemu, učili odgovornosti i poštovanju, pomogli im pronalaziti rješenje za svaki učenički problem te ih, s roditeljima, oblikovali kao osobe. Roditeljima su zahvalili jer su s njima proživljavali sve dobre i loše trenutke njihova školovanja i pružali, po uzoru na Isusa, bezuvjetnu potporu i ljubav.
 
U propovijedi se vlč. Šešek osvrnuo na evanđelje dana - evanđeoski ulomak koji je dio Isusovog govora s posljednje večere u kojem on Duha Svetog naziva Braniteljem. 
 
"Branitelj je netko koga zovemo da bude uz nas, da nas podržava u onom što radimo. Postoji put po kojem dolazimo do Duha Svetog. Moram biti otvoren za poticaje koji dolaze od Boga. Moram malo po malo naučiti raspoznati na što me on poziva, što mi govori tko sam ja. Gospodin Isus po evanđelju ruši u nama osjećaj usamljenog i obeshrabrenog čovjeka. Govori nam da smo ljubljena Božja djeca. Zazovimo Boga svaki dan, da bude uz nas, da nas štiti, da nam osvjetljava dušu kako bismo mogli prepoznati što je istina, a što laž u našem životu, i konačno, da nas pretvori u hram dostojan našeg Gospodina Isusa", zaključio je propovijed vlč. Šešek. 
 
Misno slavlje pjesmom je uzveličao zbor mladih „Navještenje“. Na kraju, za uspomenu na ovo euharistijsko slavlje, napravljena je zajednička fotografija ispred glavnog oltara.
 
Snježana Kirinić Grubić, župna medijska suradnica
Ispišite stranicu: