HR

Aktualnosti

Objavljeno: 21.10.2024.

Misijska nedjelja obilježena u Župi sv. Ivana Krstitelja na Novoj Vesi

Misijska nedjelja 20. listopada 2024. godine u Župi sv. Ivana Krstitelja na Novoj Vesi u Zagrebu obilježena je na poseban način. Ove godine napravljene su kartice hrvatskih misionara te su ih župljani nakon mise mogli uzeti. Na taj su se način župljani upoznali s pojedinim misionarom, a pozvani su da tog misionara barem na Misijsku nedjelju prate molitvom.

Osim toga, već tradicionalno, Prijatelji Malog Isusa (PMI) Župe sv. Ivana Krstitelja na Misijsku nedjelju organiziraju misijsku klupu, a sakupljena sredstva namjenjuju se za misiju na Haitiju, gdje se nalaze sestre Služavke Malog Isusa. U ponudi su bili razni predmeti izrađeni i pakirani tijekom radionica PMI. Ove godine ponuda je bila bogatija zbog suradnje s Prijateljima Malog Isusa iz Župe sv. Nikole biskupa u Bistri.

Prijatelji iz Bistre su u dogovoru sa svojim župnikom vlč. Markom Baršićem velikodušno i s puno ljubavi ponudili i omogućili da se domaća zimnica i ostale domaće delicije, pripravljeni od PMI iz Bistre te njihovih simpatizera i podupiratelja, prodaju u Novoj Vesi.

Suradnja je bila vrlo plodonosna a prikupljena sredstva proslijedit će se misiji na Haitiju kao pomoć tamošnjem siromašnom i potrebitom stanovništvu.

Animatori PMI, Župa sv. Ivana Krstitelja, Zagreb-Nova Ves
Ispišite stranicu: