HR

Aktualnosti

Objavljeno: 20.10.2024.

Misijska nedjelja proslavljena u Zaprešiću

Euharistijsko slavlje prigodom Misijske nedjelje predvodio je, 20. listopada u zaprešićkoj župi sv. Petra ap., župni vikar Domagoj Koružnjak u crkvi sv. Ivana Krstitelja. Slavlje je započelo dječjom recitacijom i molitvom za misionare.

Na početku misnog slavlja vlč. Koružnjak istaknuo je da je dječji zbor uveo župnu zajednicu u ozračje dana kada Crkva slavi Svjetski misijski dan te nadodao da "Papa Franjo u svom pismu za Svjetski misijski dan govori: Gospodin povjerava misiju svima, bez iznimke. Svi trebamo izići na raskrižja, ne samo jedne nedjelje koju nazivamo misijskom, nego svake nedjelje i svakog dana.

Tumačeći ovogodišnju misijsku porucu Pape Franje, vlč. Koružnjak pojasnio je geslo ovogodišnjog Svjetskog dana misija: Pođite i pozovite sve na gozbu (usp. Mt 22, 9) istaknuvši da su svi vjernici u isto vrijeme i oni koji pozivaju na gozbu i oni koji se odazivaju te sudjeluju na gozbi.

Učenici OŠ Antuna Agustinčića sa svojim vjeroučiteljima i roditeljima tijekom euharistijskog slavlja sudjelovali su u molitvi vjernika, a u prinosu darova prinijeli su: globus svijeta, misijsku krunicu, figure siromašne žene Afrike te DVD hrvatski misionarna s popisom svh hrvatskih misonarki i misionara koji djeluju na svim kontinentima svijeta.

Na kraju euharistijskog slavlja izveden je igrokaz Isus u Africi učenika šestih razreda kojeg je pripremio vjeroučitelj Ilija Nikolić.

Dječji zbor Božje Krijesnice predvođen s. Marjanom Košćak i orguljašicom Anom Žagmešter uveličao je euharistijsko slavlje.


 

Ilija Nikolić
Ispišite stranicu: