HR

Aktualnosti

Objavljeno: 09.07.2024.

​Novi broj Glasnika svetog Josipa

Početkom srpnja iz tiska je izašao novi broj Glasnika svetog Josipa. Novi broj krasi posebno lijepa naslovnica kojom dominira pastirski štap đakovačko-osječkih nadbiskupa iz 18. - 19. stoljeća, s likom svetog Josipa, a kojega je za vrijeme blagdana svetog Josipa Radnika u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu koristio predvoditelj liturgijskog slavlja mons. Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup. Pored izvješća o proslavi svetog Josipa Radnika i homilije đakovačko-osječkog nadbiskupa koju je u Josipovu svetištu tada izgovorio, novi broj Glasnik donosi i izvještaj o proslavi spomen-dana svetog Josipa, zaštitnika Hrvatske, koji se slavio u subotu 8. lipnja. Tad su u Josipovo svetište hodočastili članovi Molitvenih vjenčića Prečistog Srca Josipova, a misno je slavlje predvodio o. Sebastijan Šujević, isusovački provincijal. U nedjelju 9. lipnja središnje misno slavlje predvodio je mons. Giorgio Lingua, apostolski nuncij u RH. U Glasniku je objavljena i nuncijeva homilija.

Do zaključenja ovog broja osnovan je 182. MVPSJ. Odakle su novi članovi možete pročitati u ovom broju Glasnika.

U novom Glasniku svetog Josipa saznajte kako će izgledati, tko će izraditi i financirati brončani kip svetog Josipa.

Naši teolozi i vjeroučitelji i dalje promišljaju o svetom Josipu, brojni hodočasnici bujaju Josipovu rijeku, Josipovi štovatelji svjedoče o brojnim primljenim milostima po njegovu zagovoru. Eto, život sa svetim Josipom ispunjen je brojnim radostima, o čemu svjedoče zapisi u ovom Glasniku.

I na kraju, ušli smo u godinu u kojoj obilježavamo 40. obljetnicu objavljivanja obnovljenog Glasnika svetog Josipa. Naime, nakon što je 1945. godine sestrama milosrdnicama oduzeta tiskara, bilo je nemoguće dalje tiskati Glasnik svetog Josipa. Godine 1984. mons. Marijan Radanović kao rektor Josipova svetišta počinje izdavati Glasnik svetog Josipa, a nakon demokratskih promjena, numeraciji novoga Glasnika, pridodaje i numeraciju onoga starog. Dakle, prošle smo godine proslavili 150 godina od početka objavljivanja Glasnika svetog Josipa, kojemu je pokretač i prvi urednik bio dr. Josip Stadler, a ove godine slavimo 40. obljetnicu objavljivanja obnovljenog Glasnika svetog Josipa koji je obnovio i uređivao mons. Marijan Radanović.

Novi broj Glasnika svetog Josipa bogato opremljenog mnoštvom fotografija i različitih dizajnerskih ukrasa na 76 stranica možete nabaviti u Nacionalnom svetištu svetog Josipa ili u katoličkim župama te hrvatskim katoličkim misijama diljem svijeta.

Nacionalno svetište sv. Josipa, Karlovac
Ispišite stranicu: