HR

Aktualnosti

Objavljeno: 11.05.2024.

Obilježen Stepinčev dan u Župi Savica

U petak 10. svibnja 2024. u Župi blaženog Alojzija Stepinca održan je još jedan Stepinčev dan, ovaj puta u znaku majčinstva. Misu je predvodio preč. Ivan Vučak, župnik u Krašiću. Nakon mise održao je predavanje na temu Stepinčevo štovanje naše nebeske Majke. Potom su dvije župljanke Edvina Maras Karačić i Danijela Katić održale kratka svjedočanstva o izazovima majčinstva u današnje vrijeme.

U propovijedi vlč. Vučak podsjetio je na Stepinčevu hrabrost te pozvao okupljene da preispitaju idole u svome životu. Već je u propovijedi najavio temu svog predavanja rekavši kako će govoriti o Stepinčevoj majci. „Nema jače molitve na svijetu od majčine moltive“ naglasio je.

Nakon mise održao je predavanje o Stepinčevom štovanju Blažene Djevice Marije koje je naslijedio od svoje majke Barbare koja je cijeli život za njega molila i postila tri puta tjedno. Vlč. Vučak okupljenima je predstavio knjigu Bl. Alojzije Stepinac: Marija posrednica milosti - Propovijedi o Majci Božjoj prema Litanijama lauretanskim i za sve blagdane Majke Božje koju je priredio mons. dr. sc. Juraj Batelja, a izdala Župa Presvetog Trojstva Krašić.

Potom su riječ preuzele dvije uzorne majke iz Župe bl. Alojzija Stepinca. Edvina Maras Karačić majka je osmero djece od kojih je jedno rođeno s Downovim sindromom. Danijela Katić majka je koja je pet puta prihvatila život djeteta i rodila pet puta carskim rezom. Njihova svjedočanstva bila su na poticaj roditeljima u cijeloj župi.

Mateja Matanić, župna medijska suradnica
Ispišite stranicu: