HR

Aktualnosti

Objavljeno: 08.06.2024.

Održan susret dječjih zborova „Sve za Boga“ u Granešini

Susret dječjih crkvenih zborova pod geslom „Sve za Boga“ održan je u subotu, 8. lipnja 2024. u Granešini u Zagrebu, u organizaciji sestara Kćeri Božje ljubavi.

Djeca su sa svojim voditeljicama stigla iz raznih mjesta i župa u kojima djeluju sestre: Sv. Ilije pokraj Varaždina, Koprivnice, Križevaca, Zaprešića, Petrinje te iz Župe sv. Leopolda Mandića u zagrebačkoj Dubravi, a dočekali su ih domaćini, Župa Rođenja Blažene Djevice Marije u Granešini.

Susret je započeo misom u 10 sati koju je predvodio vlč. Ivan Bingula. Liturgijsko pjevanje predvodila su prisutna djeca. Nakon euharistijskog slavlja, svaki se zbor predstavio jednom pjesmom na temu „Srce Isusovo“. Između nastupa zborova biblijsko-dramska grupa iz Osnovne škole Đuro Ester iz Koprivnice, izvela je igrokaz u pet činova pod naslovom „Nošeni Očevom rukom“, koji govori o utemeljiteljici Družbe Majci Franziski Lechner. Nakon nastupa zborova, sudionicima je podijeljena zahvalnica. Nakon podjele djeca su se uputila u samostansko dvorište na ručak.

Iza ručka, uslijedile su igre poput potezanja konopa, skakanja u vreći, graničara, nogometa i slično.

Na susretu je sudjelovalo oko 200 djece, 20 roditelja i 17 sestara. Svaki zbor je, na kraju, dobio nagradu nakon čega su se uputili svojim kućama.

IKA/Foto: FDC
Ispišite stranicu: