HR

Aktualnosti

Objavljeno: 14.10.2024.

Održan susret ministranata na zagrebačkoj Knežiji

Susret ministranata grada Zagreba ponovno se održao na zagrebačkoj Knežiji nakon punih pet godina neodržavanja. Događaj je ovo koji se od 60-ih godina prošloga stoljeća redovito održavao u Župi Blažene Djevice Marije Pomoćnice "te je plod mnogih duhovnih i obiteljskih zvanja", svjedoče mnogi svećenici. Geslo susreta je bilo "Laeti in servitio", odnosno "Radosni u služenju".

-
 
Turniri u stolnom nogometu i stolnom tenisu održali su se tijekom prijepodneva. U međuvremenu je odigran i kviz znanja. Pobjedu je odnijela ekipa Knežije koja sa sobom nosi vrijedne nagrade.
 
Vrhunac susreta bilo je misno slavlje koje je predvodio dekan Trešnjevačkog dekanata preč. Tomislav Šagud. U svečanoj misi i uz koncelebraciju župnika don Danijela Vidovića, preč. Šagud je u svojoj homiliji kazao kako svim ministrantima ”treba biti na čast stajati uz oltar te predano služiti Gospodinu. Zamislimo da roditeljima kažemo da ne želimo jesti, isto tako ne možemo to reći Bogu koji nam se daruje na oltaru uz kojega vi ministranti stojite.” Nakon popričesne molitve svi su ministranti častili relikviju svetog Dominika Savia, zaštitnika ministranata.
 
Na kraju mise dekan je uručio medalje i priznanja svim župama koje su ostvarile prva tri mjesta u svim disciplinama te najboljim igračima oba malonogometna turnira. Time je ovaj susret završio pun radosti i veselja, kako i geslo ovoga susreta poručuje.

HKM/Foto: Ivan Majstorović
Ispišite stranicu: