HR

Aktualnosti

Objavljeno: 27.06.2024.

Održan Terezijaner, duhovno-sportski oratorij u Župi sv. Terezije od Djeteta Isusa

U Župi svete Terezije od Djeteta Isusa u Zagrebu od 22. do 26. lipnja 2024. održan je Terezijaner - duhovno-sportski oratorij pod geslom sv. Ivana Bosca „Igrajte se, skačite, vičite, ali ne griješite!“ Ovogodišnji je oratorij okupio sedamdesetak djece od 1. do 8. razreda koja su zajedno s krizmanicima, srednjoškolcima i studentima animatorima te volonterima u duhovno-sportskom programu razvijala osjećaj zajedništva i pripadnosti župi. Petodnevni program započinjao bi okupljanjem i doručkom, a nakon zajedničke molitve i zahvale, nastavljao se aktivnostima zajedničke kateheze, timskih i kreativnih igara te rada u grupama. Sudionici su imali vrijeme za ručak i slobodnu igru.

U katehetskim su druženjima upoznavali četiri svete Terezije i bili podijeljeni u četiri grupe: sv. Mala Terezija od Djeteta Isusa, sv. Terezija Avilsku, bl. Terezija od sv. Josipa i sv. Majka Tereza. Kateheze su tematski obuhvatile tjelesna djela milosrđa i druge teme koje su bile poticaj za duhovni rast u okrilju crkvene zajednice.

Prvi je dan započeo misom koju je slavio župnik vlč. Mario Pavić. Nakon turnira u graničaru uslijedile su igre koje su predvodili animatori. Drugoga dana, u nedjelju, sudionici su poslije svete mise u katehetskim aktivnostima upoznavali četiri svete Terezije te izrađivali simbole i zastave svojih grupa. Treći je dan bio obogaćen katehezom o Božjem milosrđu i tjelesnim djelima milosrđa te kreativnim radionicama i gostujućom lutkarskom predstavom. Četvrtog su dana sudionici izrađivali rukotvorine, privjeske za ključeve „desetice krunice“ i označivače stranica (bookmarkere) namijenjene za prodaju kako bi se prikupio dar za djecu u Centru za djecu Zagreb u Nazorovoj ulici. Petoga su dana, ujedno i zadnjeg dana oratorija, sudionici posjetili korisnike Doma umirovljenika Trnje te ih obradovali pjesmom, druženjem i prigodnim darom. Druženje su u župi nastavili uz pjesmu s gostom Lukom Bulićem.

Ovogodišnji je oratorij završen molitvom krunice koju su predvodila djeca, svetom misom za koju su djeca napisala molitvu vjernika i molitvom zahvale župnika Pavića za sve duhovne i prijateljske trenutke proživljene u zajedništvu i protkane Božjom riječju.

Duhovno ljetovanje nastavlja se od 27. lipnja na otoku Prviću na kojem će sudjelovati četrdesetak djece, pod vodstvom župnika vlč. Marija Pavića.

Martina Kolar Billege, župna medijska suradnica
Ispišite stranicu: