HR

Aktualnosti

Objavljeno: 23.04.2024.

Održani susreti Trajne formacije svećenika

Susreti prve i druge skupine Trajne formacije svećenika Zagrebačke nadbiskupije održani su u ponedjeljak 22. i utorak 23. travnja u prostorima Nadbiskupijskog pastoralnog instituta pod vodstvom koordinatora Trajne formacije svećenika preč. Ivana Lukića.

Nakon molitve Srednjeg časa, prvog dana susreta za prvu skupinu Trajne formacije svećenika predavanje pod nazivom "Zaštitni čimbenici nutarnje stabilnosti prezbitera u pastoralu" održala je prof. dr. sc. Sanda Smoljo-Dobrovoljski nakon kojeg je uslijedila rasprava. Pročitano je i izlaganje vlč. Ivana Braovca o važnosti sakramenta euharistije za svećeništvo i Crkvu.

Drugi dan susreta namijenjen drugoj skupini Trajne formacije svećenika započeo je molitvom Srednjeg časa, nakon koje je izlaganje na temu važnosti euharistije koja jest izvor i vrhunac života Crkve, održao vlč. Ivan Vujević. Također, kao i prvoga dana, uslijedilo je predavanje prof. dr. sc. Sande Smoljo-Dobrovoljski te prigodna rasprava. Kroz predavanje i raspravu naglašena su tri uporišta važna za identitet, život i službu svakog svećenika, a to su osobna molitva, duhovno vodstvo i zajedništvo svećenika.

Oba susreta završila su zajedničkim objedom i druženjem svećenika koji sudjeluju u programu trajne formacije.
 
Trajna formacija svećenika
Ispišite stranicu: