HR

Aktualnosti

Objavljeno: 30.03.2015.

Otvorenje izložbe misnog ruha župe PrilišćeU ponedjeljak 30. ožujka 2015. u 19 sati, u Gradskoj knjižnici „I. G. Kovačić“ u Karlovcu, biti će otvorenje izložbe misnog ruha.

Riječ je o vrlo bogatom i brižno sačuvanom misnom ruhu župe Prilišće, a o vrijednosti ovog kulturnog dobra govorit će konzervatori koji su započeli istraživanje.

Izloženo crkveno ruho pokazuje prihvaćanje srednjoeuropskih utjecaja tijekom 19. i početkom 20. st., ali i kulturu ljudi ovoga kraja, također i ekonomsku moć njegovih naručitelja.

Izložba će biti u znaku zahvalnosti svima koji su nabavljali, nosili i sačuvali ovu vrijednu sakralnu baštinu naše župe. (Vjerujemo da će se nastaviti daljnja stručna istraživanja i osigurati kvalitetna pohrana za buduće generacije.)

Iste večeri održat će se predstavljanje najvećeg hrvatskog turističkog kataloga „Neodoljiva Hrvatska“. Impozantan katalog, u čijoj izradi je sudjelovalo pedesetak stručnih autora, udruga, vrhunskih fotografa i dizajnera, širine 1398 mm, visine 1650 mm, težine 70 kg, na 378 stranica i 900 kvadrata papira opisuje najvažnije vrednote Hrvatske, od identiteta i gospodarstva do posebnih oblika turizma.

Katalog svojim sadržajem predstavlja potpuno novo, moderno poglavlje u promidžbi Hrvatske kao atraktivne turističke destinacije ali i države zanimljive za poslovne investicije.
Udruga za očuvanje kulturne i prirodne baštine „Zora“ – Prilišće - (N. Volović)
 
Ispišite stranicu: