HR

Aktualnosti

Objavljeno: 14.11.2014.

Počinje projekt "Hrvatski znakovni jezik u katehezi i euharistiji"

U suradnji s Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, župa sv. Antuna Padovanskoga u Sesvetskim Selima organizira projekt "Hrvatski znakovni jezik u katehezi i euharistiji".

Pozadina ovoga projekta je sve veća potreba za prevoditeljima različitih katehetskih susreta, euharistijskih i drugih liturgijskih slavlja osobama s oštećenjem sluha, kao i činjenica da je znakovni jezik nedavno zakonski reguliran i priznat kao službeni jezik manjinâ u Europskoj uniji. Stoga je cilj besplatnim tečajem hrvatskoga znakovnoga jezika osposobiti polaznike za komunikaciju s osobama s oštećenjem sluha, a osim usvajanja osnovnog rječnika i gramatike HZJ-a, polaznici će se upoznati s osnovama i posebnostima prevođenja katehetskih sadržaja i liturgijskih slavlja.

Polaznici koji odslušaju dva semestra tečaja i polože završni ispit, dobivaju službeni certifikat/diplomu o svojoj osposobljenosti i kompetencijama u prevođenju hrvatskog znakovnog jezika. Tečaj počinje 14. studenoga i održavat će se petkom u 19 sati u pastoralnom centru župe.

Prijave i informacije mogu se dobiti u župi u Sesvetskim Selima na telefon 01/ 2004 503 i e-mail mpetric1989@gmail.com. (IKA)
Ispišite stranicu: