HR

Sinoda

Pravilnik Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije

U ponedjeljak, 3. listopada 2016., na 18. obljetnicu proglašenja blaženim kardinala Alojzija Stepinca, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, nakon što je saslušao mišljenje Biskupskoga vijeća i Prezbiterskoga vijeća Zagrebačke nadbiskupije, donio je Pravilnik Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije.

Navedeni Pravilnik se sastoji od 32 članka. Osim općih odredbi u kojima je pojašnjena definicija biskupijske Sinode, u Pravilniku su doneseni propisi vezani uz članove Sinode te način njihova biranja, uz vrste i zadaće sinodskih tijela, uz tijek i način odvijanja Sinode, te završne odredbe.

Na temelju donesenoga Pravilnika, u predstojećem razdoblju pristupit će se činu izbora članova Sinode u svim zajednicama vjernika koje djeluju na području Zagrebačke nadbiskupije.

Pravilnik Sinode je moguće preuzeti OVDJE
Ispišite stranicu:
Ova stranica upotrebljava kolačiće
Nužni kolačići - omogućuju interakciju s uslugom ili internetskom lokacijom kako biste mogli pristupiti osnovnim značajkama za pružanje te usluge. Odnose se na zatraženu uslugu kao što je, npr. identifikator sesije trenutačnog posjeta.
Funkcionalni kolačići - omogućuju internetskoj stranici pružanje poboljšane funkcionalnosti i personalizaciju, npr. pamćenje jezika na kojem se prikazuje sadržaj stranica toga internetskog mjesta.
Statistički kolačići - omogućuju prikupljanje podataka u agregiranom obliku bez identificiranja samoga korisnika. Služe za praćenje ponašanja korisnika na internetskoj stranici u svrhu istraživanja tržišta i praćenja analitike. Ovi uvidi omogućuju internetskoj stranici poboljšavanje sadržaja i razvijanje boljih značajki koje unaprjeđuju korisnički doživljaj.
Marketinški kolačići - omogućuju prikupljanje informacija o navikama i ponašanju korisnika na internetskom mjestu radi objavljivanja relevantnih oglasa za korisnika usklađenih s njegovim interesima. Također se mogu koristiti i za mjerenje učinkovitosti neke kampanje.
Prihvaćam odabrane
Na ovoj mrežnoj stranci koriste se kolačići. Molimo Vas da pročitate Postavke kolačića ili ažurirajte postavke.
Prihvaćam sve