HR

Aktualnosti

Objavljeno: 22.08.2024.

Preč. Vlado Razum preuzeo službu rektora Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu

Preč. Vlado Razum preuzeo je u četvrtak 22. kolovoza 2024. službu rektora Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu od dosadašnjeg rektora preč. mr. Željka Faltaka.

Primopredaji su prisustvovali zagrebački pomoćni biskup mons. Mijo Gorski, ekonom Nadbiskupskog duhovnog stola preč. Tomica Šestak i ravnatelj Ustanove za uzdržavanje klera preč. Ivica Budinšćak. Primopredaja je izvršena u prostorima Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa.

Preč. Vlado Razum rođen je u Župi Svetog Martina pod Okićem. Za svećenika je zaređen 1993. godine po rukama blagopokojnog kardinala Franje Kuharića. Đakonsku i kapelansku službu vršio je u Župi sv. Petra u Zagrebu tijekom 5 godina te je godinu dana bio upravitelj novoosnovane Župe sv. Nikole biskupa u Stenjevcu. Nakon toga odlazi u Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište gdje obnaša službu vicerektora odgajatelja, povjerenika za pastoral duhovnih zvanja i ravnatelja Papinskih misijskih djela za Zagrebačku nadbiskupiju. Nakon 9 godina rada u Bogosloviji vratio se u župni pastoral te je imenovan župnikom u velikogoričkoj Župi Navještenja BDM, gdje službu preuzima u rujnu 2007. godine. Kao duhovnik u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu djeluje od 2013. do 2021. kada preuzima službu vanjskog duhovnika u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu i postaje rektor kapele Corpus Domini u Zagrebu. 

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: