HR

Aktualnosti

Objavljeno: 05.07.2024.

Profesori i djelatnici Katoličkoga teološkog fakulteta Sveučilišta Karl-Franzens iz Graza posjetili KBF

U četvrtak 4. srpnja 2024. godine, u sklopu svojega godišnjega studijskog putovanja, skupina od 30-ak profesora, djelatnika i doktoranada Katoličkoga teološkog fakulteta Sveučilišta Karl-Franzens iz Graza posjetila je Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Goste iz Austrije, koji su u prijepodnevnim satima doputovali u Zagreb, dočekali su dekan prof. dr. sc. Josip Šimunović, prodekan za znanost izv. prof. dr. sc. Branko Murić, i voditeljica Ureda dekana KBF-a Lidija Miler, dipl. teol., te ih u prijateljskoj poučnoj šetnji Zagrebom uz pratnju turističkoga vodiča prof. Vesne Šiško dopratili do Fakulteta. 

Dekan KBF-a prof. dr. sc. Šimunović i dekan Katoličkoga teološkog fakulteta iz Graza univ.-prof. dr. dr. Pablo Argárate u sklopu radnog susreta predstavili su ukratko stručni, nastavni i znanstveni rad svojih institucija, studijske programe te mogućnosti za bilateralnu međunarodnu suradnju. Tom prigodom prof. Argárate uručio je Katoličkome bogoslovnom fakultetu četiri stipendije za dvoje profesora i dvoje studenata kojima će biti pokriveni troškovi participiranja na simpoziju kojega priređuju najesen u Grazu.

Dekan Šimunović u svojem je govoru, koristeći kao podlogu izlaganja zanimljivu prezentaciju o životu i radu Fakulteta, istaknuo da se „Sveučilište u Zagrebu sastoji od 34 sastavnice, koje se simbolično mogu prikazati kao puzzle, koje dinamikom života i djelovanja stvaraju harmoniju života i djelovanja cjelokupnog Sveučilišta. Svaka sastavnica ima svoje mjesto u ljepoti i životnosti zvanoj Sveučilište u Zagrebu i pomaže mu da ostavlja trag u prostoru i vremenu koje mu je darovao Stvoritelj. Jedna od tih puzzli Sveučilišta u Zagrebu jest i Katolički bogoslovni fakultet, kojega kao sastavnicu čine puzzle sastavljene od osoba i njihovih djelovanja.“

Na susretu je sudjelovalo i nekoliko profesora i profesorica KBF-a, studijskih kolega iz istih znanstvenih područja kojima se bave i profesori(ce) iz Graza koji su sudjelovali na susretu.

Katolički bogoslovni fakultet
Ispišite stranicu: