HR

Aktualnosti

Objavljeno: 10.10.2017.

Proslava 100. obljetnice završetka fatimskih ukazanja

Župa sv. Josipa na zagrebačkoj Trešnjevci ove godine slavi 80 godina od svog osnutka. Cijela godina prožeta je raznim župnim događanjima i proslavama pod geslom „Da svi budu jedno“ (Iv 17,21).

Jedan od značajnijih događaja svakako će biti i svečano obilježavanje 100. obljetnice završetka fatimskih ukazanja, u petak 13. listopada. Za taj događaj župljani i njihovi gosti pripremit će se duhovno bogatom trodnevnicom u kojoj će sudjelovati sve župne zajednice.

Svaki dan trodnevnice započet će u 18.15 sati pobožnošću Majci Božjoj nakon koje slijedi sveta misa te procesija s kipom Gospe Fatimske i svijećama oko crkve.

Prvog dana trodnevnice, u utorak 10. listopada po završetku procesije slijedi duhovna obnova za mlade koju će održati vlč. Jakov Rađa.

Drugi dan trodnevnice, u srijedu 11. listopada nakon procesije, održat će se koncert u čast Majke Božje.

Trećeg dana trodnevnice, u četvrtak 12. listopada poslije procesije bit će molitveno bdjenje na temu „Da svi budu jedno“.

U petak, 13. listopada obljetnica je zadnjeg ukazanja Majke Božje u Fatimi kada se uz Nju ukazao i sv. Josip. Slavlje započinje marijanskom pobožnošću u 18.15 sati te svetom misom u 19 sati.

Nakon svete mise održat će se svečana procesija s kipom Majke Božje Fatimske i svijećama od crkve sv. Josipa do susjedne župe sv. Marka Križevčanina u Selskoj cesti.

Pozivamo sve štovatelje sv. Josipa i sve prijatelje župe da nam se pridruže na ovom duhovnom slavlju.
Vlasta Fekeža
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Podijelite na: