HR

Aktualnosti

Objavljeno: 30.06.2024.

Proslava 50. obljetnice svećeništva o. Vatroslava Halambeka i don Stjepana Bolkovca

U nedjelju 30. lipnja 2024. svečanim euharistijskim slavljem u župnoj crkvi sv. Josipa na zagrebačkoj Trešnjevki proslavljena je pedeseta obljetnica svećeničkog ređenja i slavlja mlade mise dvojice svećenika podrijetlom iz Župe: isusovca o. Vatroslava Halambeka i salezijanca don Stjepana Bolkovca. Oni su zaređeni za svećenike 29. lipnja 1974., u zagrebačkoj katedrali po rukama zareditelja nadbiskupa Franje Kuharića, a mladu misu proslavili su 30. lipnja iste godine.

Zlatomisnike je pozdravio upravitelj Župe vlč. Damir Ocvirk, istaknuvši veliku radost i zahvalnost za ovako visoku obljetnicu, podsjetivši kako je Krist u središtu toga zahvalnog slavlja. Tim više radost je veća jer se župna zajednica priprema i za slavlje mlade mise svećenika Ivana Pugara, u nedjelju 7. srpnja. U znak zahvalnosti zlatomisnicima su darovane misnice s motivima ljiljana, koji upućuju na čistoću i poniznost svetoga Josipa.

Euharistijsko slavlje predvodio je o. Vatroslav Halambek, a homiliju je uputio don Stjepan Bolkovac. U uvodu slavlja o. Halambek prisjetio se svećenika i župljana koji su posebno bili povezani s odrastanjem i sazrijevanjem zvanja dvojice zlatomisnika, a don Bolkovac je u homiliji govorio o svećeništvu kao slici Krista i Crkve.

Uz svečare, u slavlju su sudjelovali i njihovi redovnički poglavari provincijali o. Sebastian Šujević i don Milan Ivančević.

Slavlje je završilo prigodnim i lijepim druženjem sa zlatomisnicima u dvorani posvećenoj župniku Augustinu Holiju, koji je mladomisnike Halambeka i Bolkovca doveo do oltar prije pedeset godina.

Župa sv. Josipa, Zagreb-Trešnjevka
Ispišite stranicu: