HR

Aktualnosti

Objavljeno: 29.09.2019.

Proslava blagdana svete Terezije od Djeteta Isusa u zagrebačkome Trnju


Blagdan svete Terezije od Djeteta Isusa, u narodu od milja zvane sveta Mala Terezija, u istoimenoj će se zagrebačkoj župi u naselju Trnje (Miramarska cesta 92) svečano obilježiti u utorak 1. listopada 2019. euharistijskim slavljem u 18:30 koje će predvoditi dr. sc. Slavko Slišković OP, provincijal dominikanskog reda. Osim središnjega misnoga slavlja, svetu misu u 10:00 sati predslavit će župnik vlč. Mario Pavić, a nakon svetih misa bit će blagoslov ruža koje će se moći nabaviti ispred crkve.

Proslava župnoga blagdana nastavit će se humanitarnim koncertom Klape „Sveti Juraj“ Hrvatske ratne mornarice u 20.00 sati. Naime, svi prikupljeni dobrovoljni prilozi darovat će se Dječjem domu svetoga Ivana Pavla II. u selu Hondji u afričkoj državi Benin, koji je osnovao vlč. Odilon Singbo, sveučilišni kapelan na Hrvatskome katoličkom sveučilištu rodom iz Benina.

Uoči blagdana, od 28. do 30. rujna, održat će se trodnevna duhovna priprema. 

U subotu 28. rujna 2019. euharistijsko će slavlje u 18:30 sati predvoditi vlč. Željko Nestić, upravitelj Župe Rođenja Isusova - Kajzerica. 

Svečano misno slavlje u nedjelju 29. rujna u 18:30 predvodit će vlč. Toni Potrebić, župni vikar Župe Navještenja BDM - Velika Gorica, dok će trećega dana trodnevnice večernju svetu misu u 18: 30 predvoditi vlč. Ivica Šturlić, upravitelj Župe sv. Ivana Apostola i Evanđelista - Utrina. 

Na svetoj misi pjevat će mješoviti župni zbor sv. Ivana.
Ispišite stranicu: