HR

Aktualnosti

Objavljeno: 20.06.2024.

Proslava dvadesete obljetnice svećeništva

U Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici u srijedu 19. lipnja 2024. proslavljena je misa zahvalnica za dvadeset godina službe svećenika zaređenih 2004. u katedralama Zagrebačke, Varaždinske i Požeške (nad)biskupije.

Svetu misu predvodio je zagrebački pomoćni biskup mons. Mijo Gorski, koji je tada vršio službu rektora Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu te je za svećenike ove generacije jamčio pred njihovim biskupima zarediteljima. U homiliji se osvrnuo na bremenitost sadašnjeg trenutka koji je u bitnom drugačiji od vremena ređenja prije dvadeset godina. Osvrćući će na prvo misno čitanje o prorocima Iliji i Elizeju, poručio je slavljenicima da budu svećenici koji će biti ispunjeni Duhom Svetim, jer jedino tako mogu, u svjetlu Božje riječi i zakona, prosuđivati događaje u svijetu i Crkvi.

Uz svećenike slavljenike, bio je prisutan i preč. Vlado Razum, rektor crkve Corpus Domini, koji je svećenike dočekao u prvoj godini Bogoslovije kao odgojitelj. U ime generacije svećenika zaređenih 2004. riječi pozdrava, dobrodošlice i zahvale izrekao je vlč. Mirko Brlić, supsidijar u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke.

vlč. Damir Ocvirk
Ispišite stranicu: