HR

Aktualnosti

Objavljeno: 27.09.2024.

Proslava pete obljetnice muške molitvene zajednice sv. Josipa na Trešnjevci

U srijedu, 25. rujna 2024. članovi Muške molitvene zajednice svetoga Josipa proslavili su petu obljetnicu osnutka zajednice, svečanom svetom misom u župnoj crkvi svetoga Josipa, koju je predvodio upravitelj župe vlč. Damir Ocvirk. Svetoj misi prethodila je pobožnost svetome Josipu, koju su predmolili članovi zajednice u zajedništvu s okupljenim župljanima. Upravitelj župe u homiliji je istaknuo - na temelju biblijskih tekstova liturgije - dvije važne krjeposti svetoga Josipa: njegovu poslušnost i siromaštvo. Tim krjepostima sveti Josip bio je potpuno predan Bogu i Spasiteljevom planu otkupljenja palog svijeta.

Nakon svete mise vlč. Ocvirk održao je predavanje o odnosima u braku na temelju osobina koje su krasile lik svetoga Josipa. Nakon predavanja i zahvala za petogodišnje postojanje zajednice bračni par Slamić - Željko i Pavka iznijeli svu svoje iskustvo borbe s bolešću karcinoma i važnosti molitve u podnošenju križa i kriza, a član zajednice Predrag Lešić govorio je o svom putu obraćenja i o ulozi vjere, osobito nakon smrti supruge koja je poginula u prometnoj nesreći i radosti zbog duhovnog poziva sina Valentina, koji je ušao u dominikanski novicijat.

Svečanost je završila zajedničkim druženjem, na kojem su sudjelovale i supruge članova zajednice, kao i novi članovi. Članovi Muške molitvene zajednice svetoga Josipa, osim što sudjeluju u promicanju pobožnosti prema svetom Josipu, sudjeluju i u inicijativama povezanima s očuvanjem vrijednosti života i braka, te karitativno pomažu pojedincima i ustanovama.
 
Župa sv. Josipa, Trešnjevka
Ispišite stranicu: