HR

Aktualnosti

Objavljeno: 16.06.2024.

Proslavljen blagdan sv. Antuna u Zaboku

Misno slavlje, te već tradicionalno, po petnaesti put, blagoslov bicikala, dječjih kolica, djece i cvijeća održani su u nedjelju, 16. lipnja 2024. u kapelici sv. Antuna u Grabrovcu. Misno slavlje predslavio je vlč. Vladimir Kubinski koji je okupljenim vjernicima u velikom broju uputio prigodne riječi homilije.
 
Vlč. Kubinski u homiliji naglašava važnost djela koja su dokaz naših života. "Naša duhovna načela moramo sprovoditi u djela, prakticirati i jačati hrabrošću naših uvjerenja i požrtvovnosti. Današnji svetac kojeg proslavljamo imao je upravo tu snagu karizme i kvalitete koje su ga resile, a koje bi danas svatko od nas trebao nasljedovati - biti dobar, pošten, skroman i imati ljubavi za druge, ljubavi za svakoga čovjeka. Pokušajmo i mi poput Antuna svojom dobrotom, strpljivošću, ljubavlju zadužiti ovaj svijet i vrijeme u kojem živimo", zaključio je vlč. Kubinski. Misno slavlje pjevanjem je uveličao zbor mladih Župe sv. Jelene Križarice.
 
Na kraju misnoga slavlja župnik vlč. Branko Risek okupljenim vjernicima zahvalio je na dolasku i svjedočenju vjere. Zahvalio je župljanima na aktivnom sudjelovanju oko organizacije proslave, uređenja okoliša i same kapelice.
 
Po završetku misnog slavlja uslijedio je blagoslov djece od onih najmanjih do onih najvećih, cvijeća, bicikala i dječjih kolica.
 
Darko Fiket, župni medijski suradnik
Ispišite stranicu: