HR

Aktualnosti

Objavljeno: 21.06.2024.

Suradnjom Caritasa darovan stambeni kontejner

Zahvaljujući zajedničkim nastojanjima i suradnji Hrvatskog Caritasa, Caritasa Zagrebačke nadbiskupije i Caritasa Župe sv. Roka u Luci, gospodin Mario je dobio na korištenje stambeni kontejner i više ne mora živjeti u derutnoj obiteljskoj kući s propalim krovištem.

Gospodin Mario ostao je bez roditelja, a zbog lošeg zdravstvenog stanja, koje je dodatno pogoršano prometnom nesrećom, nije bio u mogućnosti ni financijski ni svojim radom popravljati štetu nastalu propalim krovištem, kroz koje su vremenski uvjeti vrlo brzo uništili i ostatak kuće do te mjere da više nije bilo moguće u njoj stanovati.

"Zahvaljujući zauzetosti župnika vlč. Dražena Radigovića i trajnog đakona Berislava Vrljića, gospodin Mario ishodio je osobnu dokumentaciju, zdravstveno osiguranje, a sada je zahvaljujući suradnji triju caritasa dobio siguran i suh smještaj tako da više nema straha od kiše, vjetra i hladnoće. Naime, Hrvatski Caritas darovao je stambeni kontejner Caritasu Zagrebačke nadbiskupije, a na zamolbu Župe sv. Roka u Luci on je 20. lipnja ustupljen na korištenje gospodinu Mariju”, opisao je tijek ove akcije Davor Zeko, koordinator župnih caritasa u Zagrebačkoj nadbiskupiji.

Karitativnim radom Crkva na poseban način svjedoči sveobuhvatnu ljubav kojom Bog voli čovjeka i njegovu blizinu svima u potrebi. Učinkovitost toga djelovanja značajno se povećava i ubrzava usklađenim radom, suradnjom i zajedništvom službi i zaposlenika na nacionalnoj, biskupijskoj i župnoj razini.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: