HR

Aktualnosti

Objavljeno: 29.04.2024.

Tradicionalna krizmanijada održana u Župi Bezgrešnog začeća BDM, Malešnica-Oranice

Tradicionalna krizmanijada u Župi Bezgrešnog začeća BDM, Malešnica-Oranice održana je u subotu 27. travnja kao dio priprave za sakrament svete potvrde.

Tradicija je to koja je u župi Malešnica-Oranice započeta još 2016. godine kada su župni animatori u dogovoru s tadašnjim župnikom, vlč. Alfredom Kolićem i vjeroučiteljima organizirali prve igre na livadi pored župne crkve. Ubrzo se to pokazalo kao odličan format susreta što potvrđuju i iskustva brojnih krizmanika, od kojih su se neki i sami kasnije uključili u organizaciju istoga.

Na susretu se okupilo osamdesetak krizmanika, a sve je započelo pjevanjem himna Duhu Svetomu, nakon čega su animatori krizmanicima predstavili svaki od sedam darova Duha Svetoga.

Uslijedilo je svjedočanstvo župljanina Ivana Kuzmića, člana zajednice Dobri Pastir, koji je govoreći o svome životu, krizmanicima približio djelovanje Duha Svetoga. Spominjući čudesna ozdravljenja, ljubav prema Svetom pismu i molitvi te plodove Duha Svetoga u svome životu krizmanici su mogli iz prve ruke dobiti uvid u različite aspekte kršćanskoga života. Svjedočanstvo je zaključeno zagovornom molitvom koju je Ivan prethodno napisao upravo za tu priliku.

Nakon završenog prvog dijela u crkvi i davanja svih uputa, krizmanici su raspodijeljeni u timove te su zajedno s animatorima uputili se prema devet, ranije pripremljenih, poligona. Svaki od poligona ujedno je i predstavljao jedan plod Duha Svetoga (Gal 5, 22-23), a različitost poligona omogućila je da do izražaja dođu kako fizička spremnost, tako i znanje, timski rad te snalažljivost.

Završetak igri ujedno je označio i početak okrepe koju su pripremili djelatnici župnog Caritasa, a blagoslovio župnik vlč. Antonio-Mario Čirko. Uslijedilo je proglašenje pobjednika, završna molitva te druženje animatora i krizmanika iz čega su proizašle i neke nove ideje za iduću vjeronaučnu godinu.

Župa Bezgrešnog začeća BDM, Malešnica-Oranice
Ispišite stranicu: