HR

Aktualnosti

Objavljeno: 25.04.2024.

Učenici OŠ Jure Kaštelana iz Zagreba pobjednici Vjeronaučne olimpijade

Završeno je 51. državno natjecanje iz Vjeronauka u srijedu 24. travnja, u dvorani OŠ u Baški na otoku Krku koje je okupilo 44 ekipe iz cijele Hrvatske, odnosno 176 učenika i 44 mentora. Tema natjecanja bila je Socijalni nauk Crkve. Posljednjeg se dana natjecalo po pet najbolje plasiranih ekipa iz kategorija osnovnih, srednjih i strukovnih škola. Odluku o konačnom poretku i pobjednicima saznao se nakon tzv. Milijunaka.
 
Prvo mjesto osvojile su: OŠ Jure Kaštelana iz Zagreba, Gimnazija iz Nove Gradiške i Obrtnička škola Koprivnica. Drugo mjesto zauzele su: OŠ Mato Lovrak iz Nove Gradiške, XV. gimnazija iz Zagreba i Srednja strukovna škola iz Vinkovaca. Treće plasirani bili su: OŠ Lasinja, I. gimnazija iz Zagreba i Obrtnička škola iz Osijeka.

Svima navedenima uručene su medalje i priznanja. Krčki biskup Ivica Petanjak čestitao je svima te ih obradovao viješću kako će tri prve ekipe iz osnovnih i četverogodišnjih srednjih škola te pobjednička ekipa strukovnih škola od Hrvatske biskupske konferencija biti nagrađene besplatnim putovanjem u Rim. Svima je zaželio puno uspjeha i blagoslovio ih.

Uz instrumentalnu pratnju ekipe Obrtničke škole iz Koprivnice, biskup Petanjak predvodio je pjevanu molitvu Kraljice neba.

Sve je pozdravio i ravnatelj OŠ Fran Krsto Frankopan iz Krka te organizatorima uručio prigodne poklone.

IKA
Ispišite stranicu: