HR

Aktualnosti

Objavljeno: 10.11.2014.

Vjernici iz Bedekovčine i Zaboka hodočastili u MariazellU subotu, 8. studenoga, župljani župa sv. Barbare iz Bedekovčine i sv. Jelene Križarice iz Zaboka predvođeni svojim župnicima vlč. Željkom Horvatom i vlč. Marijanom Culjakom posjetili su još jedno u nizu marijanskih svetišta, Mariazell, koje se nalazi se na sjeveru Štajerske, 80 km sjeverno od Graza, i najpoznatije je svetište BDM u srednjoj Europi.
           
Župljani su sudjelovali na euharistijskom slavlju na milosnom Gospinom čudotvornom oltaru. Kao hodočasnica vjere, Marija postaje znak onoga što vjernici žele biti u Crkvi – u homiliji je naglasio vlč. Culjak.
           
Marija nas poziva da budemo otvoreni za Boga i njegovu volju, koja se očituje u svim događajima našega života; da s vjerom slušamo Božju riječ sadržanu u Svetom pismu i u djelo provodimo; da u svako doba molimo i Boga tražimo koji je uvijek prisutan u svim događajima života; da suosjećamo s našim bližnjima i budemo solidarni s njima.
           
Homiliju je zaključio riječima da nas svaki dan Bog dotiče svojom Riječju, svaki nas dan poziva pod Križ Sina Isusa Krista, kako bismo iznova primili Mariju. Stoga molimo se Mariji, poštujmo Mariju i povjerimo se Mariji!
           
Nakon pojedinačnog razgleda bazilike i Križnog puta, hodočašće je zaključeno zajedničkom molitvom.

Darko Fiket
župni medijski suradnik Tiskovnog ureda
 
Ispišite stranicu: