HR

Aktualnosti

Objavljeno: 20.02.2024.

Zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša posjetio Hrvatsko katoličko sveučilište

Veliki kancelar Hrvatskog katoličkog sveučilišta zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša posjetio je u ponedjeljak 19. veljače 2024. Hrvatsko katoličko sveučilište na kojem se susreo s Upravom i zaposlenicima Sveučilišta. 


 
Po dolasku na Sveučilište nadbiskup Kutleša se uputio u Sveučilišnu kapelicu u kojoj se pomolio za Sveučilište i njegove zaposlenike. Nakon toga uslijedio je razgovor s rektorom prof. dr. sc. Željkom Tanjićem i Upravom. Tom prigodom rektor Tanjić predstavio je Velikom kancelaru dosadašnji rad te planove razvoja Sveučilišta. 
 

 
Mons. Kutleša zatim se susreo sa širim rektorskim kolegijem i članovima Senata. Uslijedio je obilazak ureda, laboratorija i kabineta pri čemu se mons. Kutleša pozdravio i porazgovarao s nastavnicima i zaposlenicima te s velikim zanimanjem sudjelovao u razgovoru o svakodnevnim aktivnostima važnima za funkcioniranje Sveučilišta. 


 
Uslijedio je sastanak s nastavnicima i zaposlenicima u Velikoj dvorani Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Susret je započeo molitvom srednjeg časa koju je predvodio prvi sveučilišni kapelan doc. dr. sc. Odilon Singbo.U svojoj pozdravnoj riječi rektor Tanjić je zahvalio nadbiskupu Kutleši na njegovoj pastirskoj brizi i podršci koju pruža Sveučilištu te Zagrebačkoj nadbiskupiji, osnivaču Hrvatskog katoličkog sveučilišta, na duhovnoj i materijalnoj podršci rastu i razvoju Sveučilišta.  


 
Nadbiskup Dražen Kutleša u svom je obraćanju zaposlenicima govorio o vrlinama, poniznosti i važnosti svetosti te o tome koliko je bitno da Hrvatsko katoličko sveučilište bude drugačije. U svom je govoru mons. Kutleša između ostalog istaknuo: „Pozvani smo biti ljudi molitve, hrabrosti, revnosti i poštenja. Trebamo žene i muškarce za druge, usidrene u sakramentalnom životu Crkve. Stoga, dragi nastavnici i djelatnici, budite neumorni u svjedočenju istine, trudu oko vrlina, te poniznosti i divljenju pred otajstvom čovjeka. To sve neka vas otvori spoznaji koja nadilazi ljudsko znanje i koje može po vama može oplemeniti ovaj svijet." Rektor Tanjić predao je mons. Kutleši u ime akademske zajednice sliku „Jedra“ umjetnika Ante Baktera. 


 
Susret je završio zajedničkim druženjem. 
Hrvatsko katoličko sveučilište
Ispišite stranicu: