HR

Aktualnosti

Objavljeno: 18.10.2024.

Započela Mreža ljubavi u Karlovcu

Mladi Karlovčani i ove su se godine odvažili i krenuli u volontersku avanturu „72 sata bez kompromisa“ kako bi doprinijeli ljepoti i duhu svoga grada te pomogli najpotrebnijima u njemu.

Projekt u Karlovcu započeo je svetom misom u 18:30 u Nacionalnom svetištu svetog Josipa koju je predvodio mons. Antun Sente, a svojim pjevanjem uveličao zbor mladih „AGAPE“. U prigodnoj homiliji mons. Sente je između ostalog kazao: "Dragi voditelji, animatori i svi sudionici međunarodne volonterske akciji 72 sata bez kompromisa to što želite sudjelovati u ovom projektu zasigurno je od Boga nadahnuto djelo, vjerojatno ćete zbog toga dobiti pohvale i zahvale, ali isto tako i nerazumijevanja, kritike, možda čak i prigovore. Ne bojte se, to je samo znak da ste na pravom Božjem putu. Zapravo uvijek kad god čovjek želi činiti dobro, ako dobiva samo pohvale neka se pita gdje je pogriješio, no ako zbog dobrih djela podnese neko trpljenje onda je to znak da je pravi Kristov učenik poput današnjeg svečara svetog Ignacija Antiohijskokog koji je zbog vjernosti Kristu podnio mučeništvo."

Nakon svete mise uslijedio je sastanak volontera u pastoralnom centru.

Osamdesetak prijavljenih volontera vođenih glavnom koordinatoricom za Karlovac studenticom medicine Terezom Pavlina beskompromisno će sudjelovati na 16 radnih, socijalnih, kreativnih i ekoloških akcija u različitim dijelovima grada Karlovca te na taj način postati dio Mreže ljubavi, najvećeg ovogodišnjeg volonterskog projekta u Hrvatskoj. Sama će se akcija odvijati u petak i subotu, a u subotu u 21:00 volonteri će se plesom, glazbom i raznim igrama zabaviti na partyju volontera.

Tekst: Župa BDMS
Foto: Josip Vuković 

 
Ispišite stranicu: