HR

Aktualnosti

Objavljeno: 11.06.2024.

Završni susret Trajne formacije svećenika

Završni susret Trajne formacije svećenika Zagrebačke nadbiskupije u pastoralnoj godini 2023./2024. održan je u ponedjeljak 10. lipnja 2024. godine u Župi svete Ane u Loboru, pod vodstvom koordinatora Trajne formacije svećenika preč. Ivana Lukića. Ove godine u programu TFS-a bilo je 57 svećenika, a teme susreta bile su sakramenti, pastoralni rad i duhovnost svećenika.

U uvodu susreta preč. Lukić osvrnuo se na proteklu godinu formacije govoreći o zahvalnosti koja nas povezuje s Bogom i bližnjima. Susret je bio poseban za svećenike koji su, slaveći 10. obljetnicu svećeničkog ređenja, ovim susretom završili hod u programu Trajne formacije svećenika. Oni su, opraštajući se od programa, uputili prigodnu riječ, pohvalili što je u ovih deset godina bilo dobro te su iznijeli prijedloge za poboljšanje i obogaćenje ovih redovitih svećeničkih susreta.

Polaznici Trajne formacije posjetili su i svetište Majke Božje Gorske. Ondje su izmolili Srednji čas, nakon čega im je župnik vlč. Tomica Božiček, uz osvrt na program TFS-a, predstavio Svetište i njegove posebnosti. Vlč. Matija Knok i vlč. Matija Novački, rodom iz Lobora, izrazili su svoju zahvalnost te istaknuli još neke zanimljivosti o arheološkim pronalascima u samome Svetištu. Susret je završen zajedničkim objedom.

Tekst: vlč. Petar Tisaj
Foto: Trajna formacija svećenika
Ispišite stranicu: