HR

Aktualnosti

Objavljeno: 16.09.2024.

Zaziv Duha Svetoga u Zaprešiću

U nedjelju 15. rujna u crkvi sv. Ivana Krstitelja u Zaprešiću slavljena je sveta misa zaziva Duha Svetoga za sretan i uspješan početak nove vjeronaučno-školske godine. Euharistijsko slavlje predvodio je novi župnik vlč. Dražen Karačić, a slavlje je svojim pjevanjem uzveličao dječji zbor Božje krijesnice, pod vodstvom s. Marjane Košćak. Učenice petih razreda Tonka Krušelj, Magdalena Zahrasnik i Jana Kuš prigodnim recitacijama i molitvom na početku misnog slavlja zahvalile su Gospodinu za ljetne praznike i zamolile da im pomogne da novo gradivo što bolje razumiju i nauče. 
 
Župnik vlč. Karačić obratio se na početku najmlađima i njihovim roditeljima: “Lijepo je da smo ponovno zajedno na našem nedjeljnom euharistijskom susretu. Milosrdni Otac čeka vas, djeco, raširenih ruku ne samo ove nedjelje kada zazivamo Duh Svetoga - Životvorca, nego svake nedjelje kad se okupljamo oko našeg župnog obiteljskog stola kako bismo slušali Riječ Božju i hranili se Kruhom života. Zato danas, ovdje u Božjem domu želimo sjediniti naše molitve za sve one koji će na bilo koji način sudjelovati u odgojno-obrazovnom radu i molimo Svevišnjega da našoj djeci budu prenositelji i svjedoci isitne i svih općeljudskih i kršćanskih vrednota. Molimo u ovom slavlju da naša djeca poput Isusa dječaka rastu u dobi i milosti.”
 
Tijekom euharistijskog slavlja djeca, roditelji, učitelji i vjeroučitelji sudjelovali su u molitvi vjernika u kojoj se molilo za nesebično darivanje i pokoj duša preminulih profesora i svih djelatnika OŠ Antuna Augustinčića u Zaprešiću. U prinosu darova, uz krsnu svijeću, Bibliju, kruh, vino, školsku torbu, vjeronaučne udžbenike i loptu djeca i roditelji prinijeli su i e - dnevnik moleći za sav rad, sve uspjehe i neuspjehe kako bi smjelo otvarali nove stranice života. Poslije euharistijskog slavlja učenici Cvita Mandić, Robin Kolanović i Petar Tkalčić prikazali su prigodni igrokaz "Molimo za školu" kojeg je osmislio vjeroučitelj Ilija Nikolić.
 
Euharistijsko slavlje završeno je župnikovom blagoslovnom molitvom i škropljenjem školskih torbi. Na misnom slavlju bila je nazočna i ravnateljica Danijela Adžijević. Dan prije, u subotu 14. rujna zajedničkom pokorničkom slavlju pristupila su djeca, mladi i roditelji ove zaprešićke župe.
 
Ilija Nikolić, župni medijski suradnik
Ispišite stranicu: