HR

Aktualnosti

Objavljeno: 20.10.2024.

Zaziv Duha Svetoga za umjetnike „Sursum corda“

Zaziv Duha Svetoga za umjetnike „Sursum corda“ održava se četvrtu godinu za redom u crkvi sv. Blaža, koja svojom jedinstvenom kulturnom i arhitektonskom pojavom više od sto godina iznova nadahnjuje nove generacije umjetnika, a čije akademije svojom blizinom dodiruju Kovačićevu kupolu. 

Svetu misu, na rasporedu u nedjelju 20. listopada 2024. u 18.30 sati u crkvi sv. Blaža u Zagrebu, predvodit će p. Mislav Skelin, DI. U liturgiji će sudjelovati Hrvatski vokalni ansambl sv. Blaž, te drugi pjevači i glazbenici. Liturgijskom glazbom dirigirat će maestro Darijan Ivezić. U Službi riječi kao čitači sudjelovat će dramski glumci iz Zagreba.

Stoga su i ove godine na euharistijsko slavlje zaziva darova Duha Svetoga početkom nove stvaralačke godine  pozvani profesionalci i amateri umjetnici raznih smjerova, od glazbenika i glumaca, baletnih umjetnika i plesača do likovnih stvaratelja, sa željom da svoje talente povjere u ruke Božje, koji je izvor svekolike ljepote. 

Ljepota, koja se komunicira čovjeku po raznolikim talentima umjetnika, u svijetu straha i nesigurnosti, ratnih razaranja i prirodnih nepogoda otvara obzore nade.   

Ispišite stranicu: