HR

Aktualnosti

Objavljeno: 24.06.2024.

Zlatomisnik vlč. Ivan Levak predvodio misu na župnu svetkovinu u Lugu Samoborskom

Župa sv. Ivana Krstitelja u Lugu Samoborskom proslavila je u ponedjeljak 24. lipnja župnu svetkovinu rođenja sv. Ivana Krstitelja. Središnje misno slavlje u župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja predvodio zlatomisnik vlč. Ivan Levak, rodom iz Župe sv. Jurja mučenika u Gornjoj Stubici uz koncelebraciju upravitelja župe vlč. Josipa Čuliga, zlatomisnika fra Velimira Tomaškovića, župnika Župe sv. Barbare u Rudama vlč. Darka Banfića i župnika Župe Rođenja BDM u Svetoj Mariji pod Okićem vlč. Nikole Sanjkovića.
 
Prije početka misnog slavlja župnik vlč. Josip Čulig pozdravio je predstavnike brojnih samoborskih udruga i društava te gradonačelnicu Petru Škrobot i njenog zamjenika Petra Burića.

Uvodeći u misno slavlje vlč. Levak pozdravio je vjernike istaknuvši da su ga svojom brojnošću ugodno iznenadili.

U homiliji se osvrnuo na trenutak zabilježen u evanđelju, u kojem Zaharija svom sinu daje ime Ivan istaknuvši brojne primjere o važnosti imena koje svaki vjernik dobiva na krštenju te nadodao da svakoga, na kraju života, Bog zove upravo njegovim imenom. 

„Važno je ukazivati svojim životom na Krista, kao što je to činio sv. Ivan Krstitelj, koji je upućivao na Gospodina“, rekao je vlč. Levak.

Nakon misnog slavlja druženje se nastavilo uz prigodni domjenak koji su pripremili župljani, a druženju su nazočili i članovi Kuburaškog društva „Gromovnik“ iz Svete Nedelje.

Župljani su se za slavlje pripremali duhovno, ali i bogatim kulturnim sadržajima tijekom vikenda uoči same proslave.

Radovan Librić
Ispišite stranicu: