Papin nagovor uz molitvu Kraljice neba u nedjelju 28. travnja 2013.

Prije nego zaključim ovu proslavu želim povjeriti Gospi krizmanike i sve vas. Neka nas Gospa nauči što znači živjeti u Duhu Svetom i što znači prihvatiti Božju novost u našem životu. Ona je začela Isusa po Duhu Svetom, i svaki kršćanin, svaki od nas, pozvan je prihvatiti Božju riječ, prihvatiti Isusa u sebi i svima ga nositi. Marija je zazivala Duha s apostolima u dvorani Posljednje večere: i nas, svaki put kada se okupimo na molitvu, Isusova Majka podupire duhovnom prisutnošću, da bismo primili dar Duha i imali snage svjedočiti Isusa Uskrslog. To poručujem na poseban način vama, koji ste danas primili sakrament potvrde: neka vam Marija pomogne da budete pozorni na ono što Gospodin od vas traži, da živite i hodite uvijek po Duhu Svetom!

Želim protegnuti svoj srdačni pozdrav na sve nazočne hodočasnike, koji su došli iz brojnih zemalja. Posebno pozdravljam mlade koji se pripremaju za krizmu, veliku skupinu koju predvode sestre milosrdnice, vjernike iz poljskih župa te vjernike iz Bisignana, kao i Katoličku akademsku udrugu Capitolina.

U ovom trenutku, koji je poseban, želim uzdići molitvu za brojne smrtno stradale u tragičnom urušavanju jedne tvornice u Bangladešu. Izražavam svoju solidarnost i iskrenu blizinu obiteljima koje oplakuju svoje drage i upućujem iz dubine srca snažni apel da se uvijek poštuje dostojanstvo i sigurnost radnika.

Sada se, u uskrsnom svjetlu, plodu Duha Svetoga, obratimo zajedno Gospodinovoj Majci.

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr