Kardinal Bozanić predvodi misno slavlje povodom završetka sinodskog hoda Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije

01.10.2022

U homiliji euharistijskog slavlja prigodom Zavjetnog hodočašća vjernika grada Zagreba Majci Božjoj Bistričkoj zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić pozvao je sve svećenike, redovnike i redovnice te vjernike laike da se u subotu 1. listopada ponovno okupe u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke.

Svečanim euharistijskim slavljem, koje će predvoditi kardinal Bozanić s početkom u 11 sati, zaključit će se sinodski hod Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije. Uz zahvalu za Sinodu, u tom će se slavlju kardinalu Bozaniću čestitati 25. obljetnica njegove nadbiskupske službe.

Izabrano vrijeme i mjesto upućuju na dva važna dana u povijesti Zagrebačke nadbiskupije koja su povezana s početkom listopada: prvi se tiče 4. listopada 1997. godine, kada je Nadbiskup preuzeo službu zagrebačkog nadbiskupa, a drugi se odnosi na 3. listopada 1998. godine kada je sv. Ivan Pavao II. u Mariji Bistrici blaženim proglasio kardinala Alojzija Stepinca.

Tijekom misnoga slavlja kardinal Bozanić podijelit će trajne mandate vjeroučiteljima, a prijenos slavlja moći će se pratiti na Laudato televiziji, Hrvatskom katoličkom radiju i Radio Mariji.
 
U ponedjeljak 3. listopada 2022. godine u Velikoj dvorani Hrvatskog katoličkog sveučilišta s početkom u 19 sati održat će se koncert Iubili sonus prigodom proslave 25. obljetnice nadbiskupske službe zagrebačkog nadbiskupa i metropolita kardinala Josipa Bozanića. Koncert će biti moguće pratiti uživo na Youtube kanalu Hrvatskog katoličkog sveučilišta.
 
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije