Papin nagovor uz molitvu Kraljice neba u nedjelju 12. svibnja 2013.

Draga braćo i sestre!

Na završetku ovog slavlja želim pozdraviti sve vas koji ste došli izraziti štovanje novim svecima, osobito službenim delegacijama iz Italije, Kolumbije i Meksika.
Neka otrantski mučenici pomognu talijanskom narodu da gleda s nadom u budućnost, uzdajući se u blizinu Boga koji nikada ne napušta, ni u teškim trenucima.
[...]

S radošću podsjećam da je jučer u Rimu blaženim proglašen svećenik Luigi Novarese, utemeljitelj Volonterskog centra za pomoć onima koji pate i Zajednice tihih radnika od Kristova križa. Pridružujem se zahvaljivanjima za toga uzornog svećenika, koji je znao obnoviti pastoral bolesnih učinivši od njih aktivne pojedince u Crkvi.

Pozdravljam sudionike "Hodnje za život" koja je održana jutros u Rimu i pozivam da se održava budnom pozornost prema toj tako važnoj temi kao što je poštivanje prema ljudskom životu od njegova začeća. U vezi s tim drago mi je podsjetiti također da se danas u mnogim talijanskim župama prikupljaju potpisi sa ciljem da se podupre europsku inicijativu "Jedan od nas", kojom se želi zajamčiti pravnu zaštitu zametka i zaštitu svake osobe od prvog trenutka njezina života. Posebni događaj za one kojima je na srcu obrana svetosti života bit će "Dan Evangelium vitae" koji će se održati ovdje u Vatikanu u sklopu Godine vjere, 15. i 16 lipnja.
Srdačno pozdravljam sve župne skupine, obitelji, škole, prisutnu mladež. Obratimo se sada sa sinovskom ljubavlju Djevici Mariji, majci i uzoru svih svetih.
 

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr