Papin nagovor uz molitvu Kraljice neba na svetkovinu Duhova, 19. svibnja 2013.

Draga braćo i sestre,

primiče se kraju ovo vjersko slavlje, koje je započelo jučerašnjim bdjenjem i čiji je vrhunac bila jutrošnja euharistija. Bila je to nova Pedesetnica koja je Trg Sv. Petra pretvorila u dvoranu Posljednje večere pod otvorenim nebom. Ponovno smo doživjeli iskustvo prve Crkve, koja je bila jednodušna u molitvi s Marijom, Isusovom Majkom (usp. Dj 1, 14). I mi, u različitosti darova, iskusili smo ljepotu jedinstva, iskusili smo da smo jedno. A to je djelo Duha Svetoga, koji uvijek iznova stvara jedinstvo u Crkvi.

Želim zahvaliti svim crkvenim pokretima, udrugama, zajednicama i udruženjima. Vi ste dar i bogatstvo za Crkvu! Zahvaljujem na poseban način svima vama koji ste došli iz Rima i tolikih krajeva svijeta. Nosite uvijek snagu evanđelja! Gajite uvijek radost i veliku ljubav prema zajedništvu u Crkvi! Neka Uskrsli Gospodin bude uvijek s vama i neka vas Gospa čuva!

Sjetimo se u svojim molitvama stanovništva Emilija Romagne koje je 20. svibnja prošle godine bilo pogođeno potresom. Molim također za Talijanski savez volonterskih udruga u onkologiji.

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr