Izbornik

Novosti

27.10.21

Zagrebačkoj katedrali iz Japana donirani uređaji za rano otkrivanje potresa

Uređaj EQguard donirala je japanska tvrtka Challenge Co.
27.10.21

Sveti Josip - ures domaćeg života

Tiskovni ured pripremio je tematske tekstove o sv. Josipu prema Stepinčevim propovijedima.

Riječ Svetog Oca

24.10.21

Bartimej – veliki učitelj molitve

Bartimejeva vjera izvire iz molitve, molitve koja nije suhoparna ili stidljiva. On prije svega Gospodina naziva „Sinom Davidovim“, to jest priznaje Mesiju, Kralja koji dolazi na svijet. Zatim ga s pouzdanjem zove po imenu: „Isuse“. Ne boji se Isusa, ne distancira se od njega. I tako, iz srca viče Bogu prijatelju svoje drame: „Smiluj mi se!“. Samo ta molitva: „Smiluj mi se!“. Ne traži od njega sitniš kao od drugih prolaznika. Ne. Od Onoga koji može sve, traži sve. Od ljudi traži sitniš, od Isusa koji je svemoćan, traži sve: „Smiluj se meni, smiluj sve svemu onom što jesam“. Ne traži neku milost, nego prikazuje samoga sebe: moli milosrđe za svoju osobu, za svoj život. Nije malo to što traži, ali je to prelijepa prošnja, jer zaziva milosrđe, to jest suosjećanje, Božje milosrđe, njegovu nježnost.

Riječ Nadbiskupa

22.10.21

Kardinalova uvodna riječ na otvaranju Šestog hrvatskog socijalnog tjedna

Dragi sudionici, tematici koja je pred nama potrebno je, u duhu pape Ivana Pavla II., pristupiti bez straha, nošeni nadom koja otvara horizonte budućnosti, pokušavajući iščitavati znakove vremena, svjesni da smo kao kršćani pozvani biti jedni drugima bližnji, a posebno najpotrebnijima. 
 
Naime, danas ne proživljavamo samo epohalne promjene, nego pravu pravcatu promjenu epohe, kako izričito naglašava papa Franjo (usp. Veritatis gaudium, 3). On nas neumorno potiče da se kršćanski odgovorno suočimo sa svim vidovima zadane teme ovoga Tjedna i da ne ostanemo samo promatrači, nego i zauzeti Samarijanci.

Za svećenike

Kutak za medije

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel: 01/ 4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr