Održana deveta sjednica Radne skupine za izradu Završnog dokumenta Sinode

11.05.2021

Pod predsjedanjem zagrebačkoga nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, u utorak 11. svibnja 2021., u Uredu zagrebačkoga nadbiskupa, Kaptol 29, održana je deveta sjednica Radne skupine za izradu Završnoga dokumenta Sinode.Na sjednici su sudjelovali svi članovi Radne skupine: mons. dr. Ivan Šaško, delegirani predsjednik, mons. Mijo Gorski, mons. dr. Stjepan Kožul, mons. dr. Stjepan Baloban, dr. Ante Crnčević, OFM, preč. mr. Marko Kovač, dr. Blaženka s. Valentina Mandarić i preč. dr. Denis Barić, tajnik Sinode.

Nakon uvodne molitve i Kardinalovih pozdravnih riječi svima nazočnima, pročitan je zapisnik s osme sjednice Radne skupine koji je jednoglasno prihvaćen.

Potom su članovi Radne skupine pristupili detaljnom osvrtu na izrađeni sadržaj trećega tematskog područja Crkva zagrebačka u zajedništvu svoga poziva i poslanja, kao i na sadržaj Uvoda koji će se nalaziti na početku sinodskih Izjava i odluka. Osim kratkog povijesnog pregleda razdoblja između dviju nadbiskupijskih Sinoda te događaja po završetku sinodskih zasjedanja, u Uvodu će se obuhvatiti i pastoralno djelovanje Crkve zagrebačke u izazovima pandemije virusa COVID-19 i potresa.

Vezano uz sadržaj trećega tematskog područja članovi Radne skupine su izrazili zadovoljstvo učinjenim u sadržajnom i metodološkom smislu, te iznijeli svoja mišljenja o što prikladnijoj i ispravnijoj uporabi pojedinih tematskih izričaja. Budući da je cjelokupni tekst Završnoga dokumenta Sinode izrađen, na kraju sjednice je dogovoreno da se na idućoj sjednici svim članovima dostavi cjelokupni tekst sinodskih Izjava i odluka na uvid kako bi ga svi članovi još jednom mogli proučiti kao cjelinu.

Iduća sjednica Radne skupine održat će se 28. lipnja 2021. u 9 sati.
 
Tajništvo Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije