Održana deseta sjednica Radne skupine za izradu Završnog dokumenta Sinode

30.06.2021

Pod predsjedanjem zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, u ponedjeljak 28. lipnja 2021. s početkom u 9 sati, u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu, Kaptol 29a, održana je deseta sjednica Radne skupine za izradu Završnog dokumenta Sinode.Na sjednici su sudjelovali svi članovi Radne skupine: mons. dr. Ivan Šaško, delegirani predsjednik, mons. Mijo Gorski, mons. dr. Stjepan Kožul, mons. dr. Stjepan Baloban, dr. Ante Crnčević, OFM, preč. mr. Marko Kovač, dr. Blaženka s. Valentina Mandarić i preč. dr. Denis Barić, tajnik Sinode.

Nakon uvodne molitve i Kardinalovih pozdravnih riječi svima nazočnima, pročitan je zapisnik s devete sjednice Radne skupine koji je jednoglasno prihvaćen.

Potom je članovima Radne skupine dan na uvid cjelokupni tekst Završnog dokumenta Sinode kako bi ga svi članovi u predstojećem razdoblju još jednom mogli proučiti kao cjelinu. Ujedno su dogovorene tehničke pojedinosti glede uređenja samog Završnog dokumenta s obzirom na njegovu metodologiju, potrebnu lekturu i korekturu te izradu kazala.

Ujedno se među članovima Radne skupine povela i rasprava s obzirom na sinodalni hod koji će u Crkvi započeti u listopadu ove godine, a završit će 2023. godine Biskupskom sinodom u Rimu na temu: »Za sinodalnu Crkvu: zajedništvo, sudjelovanje i poslanje«.
Sjednica je završila u 10.30 sati.
 
Tajništvo Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije