Papin nagovor uz molitvu Kraljice neba u nedjelju, 24. travnja 2016.

Na kraju ovoga jubilejskog slavlja, pozdrav upućujem osobito vama, dragi mladići i djevojke. Došli ste iz Italije i iz raznih dijelova svijeta doživjeti trenutke vjere i bratske druželjubivosti. Hvala vam na radosnom i bučnom svjedočenju. Samo hrabro naprijed!

Jučer su, u Burgosu (Španjolska), blaženima proglašeni svećenik Valentin Palencia Marquina i četvorica njegovih drugova mučenika, mladi ljudi, ubijeni zbog svoje vjere tijekom Španjolskoga građanskog rata. Veličajmo Gospodina zbog tih njegovih hrabrih svjedoka i molim ga po njihovu zagovoru da oslobodi svijet od svakog nasilja.

Osjećam stalnu iskrenu brigu za braću biskupe, svećenike i redovnike, katolike i pravoslavne, koji su već dugo vremena zatočeni u Siriji. Neka milosrdni Bog dotakne srca otmičara i udijeli da što prije ta naša braća i sestre budu oslobođeni i da se mogu vratiti svojima zajednicama. Sve vas pozivam da molite za njih i za sve druge otete osobe u svijetu.

Povjerimo sve naše želje i nade zagovoru Marije, Majke Milosrđa.

[Nakon blagoslova]

Dragi mladi, proslavili ste Jubilej: sada se vraćate natrag kući s radošću svoga kršćanskog identiteta. Uspravno, visoko uzdignute glave, i s vašom osobnom iskaznicom u svojim rukama i svome srcu! Neka vas Gospodin prati. I, molim vas, molite za mene. Hvala! (IKA)

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr