HR

Riječ Svetog Oca

Marija kroči s mladima na njihovu putu vjere


Papin nagovor uz molitvu Anđeo Gospodnji u nedjelju 25. ožujka 2018.
 
Prije nego zaključim ovo slavlje, želim pozdraviti sve vas, Rimljane i hodočasnike koji su sudjelovali na njemu, posebno mlade i iz različitih dijelova svijeta, i one – njih oko 15 tisuća – koji su nam se pridružili putem interneta: sve vas pozdravljam! Sjećajući se sa zahvalnošću svog nedavnog putovanja u Peru, pozdravljam s ljubavlju peruansku zajednicu koja je prisutna u Italiji.

Današnji Svjetski dan mladih, koji se održava na biskupijskoj razini, važan je korak na putu prema Biskupskoj sinodi o mladima, vjeri i razlučivanju koja će se održati u listopadu, kao i na putu pripreme za Svjetski dan, koji će se održati u Panami u siječnju 2019. Na tome putu prati nas primjer i zagovor Marije, mlade žene iz Nazareta, koju je Bog izabrao za Majku svoga Sina. Ona kroči zajedno s nama i vodi nove generacije na njihovu putu vjere i bratstva.

Neka nam Marija svima pomogne da dobro doživimo Veliki tjedan. Od nje naučimo unutarnju tišinu, pogled srca, vjeru ispunjenu ljubavlju kako bismo slijedili Isusa na putu križa, koji vodi do radosne svjetlosti uskrsnuća.
I prije molitve Angelusa, želio bih se zahvaliti kardinalu Baldisseriju, mons. Fabeneu i Tajništvu Sinode i svim suradnicima koji su puno pomagali u ovome tjednu: hvala vam puno!
Angelus Domini…
Ispišite stranicu: