HR

Riječ Svetog Oca

Papa zatražio uskrsno primirje

Nagovor pape Franje uz molitvu Anđeo Gospodnji na Cvjetnicu 10. travnja 2022. na Trgu Svetoga Petra.
 
Draga braćo i sestre!

Prije nego što završim ovo slavlje, želio bih vas sve pozdraviti, osobito hodočasnike koji su došli iz raznih zemalja, među kojima je i mnogo mladih. Svima, i onima povezanima putem medija, želim dobar Veliki tjedan!

Blizu sam dragom narodu Perua, koji prolazi težak trenutak socijalne napetosti. Pratim vas molitvama i potičem sve strane da što prije pronađu mirno rješenje za dobrobit zemlje, posebno najsiromašnijih, uz poštivanje prava svih i institucija.

Uskoro ćemo se obratiti Blaženoj Djevici Mariji u molitvi Angelusa. Upravo je Anđeo Gospodnji u Navještenju rekao Mariji: “Bogu ništa nije nemoguće” (Lk 1,37). Bogu ništa nije nemoguće, pa ni zaustaviti rat kojemu se ne nazire kraj, rat koji nam svaki dan stavlja pred oči gnusne pokolje i grozne okrutnosti nad nenaoružanim civilima. Molimo za to.

Nalazimo se u danima koji prethode Uskrsu. Pripremamo se proslaviti pobjedu Gospodina Isusa Krista nad grijehom i smrću. Nad grijehom i smrću, a ne nad nekim i protiv nekog drugog. Ali danas je rat. Zašto se želi pobijediti na takav način, na način svijeta? Tako se samo gubi. Zašto ne dopustiti da pobijedi On? Krist je nosio križ da nas oslobodi od vlasti zla. Umro je da bi zavladao život, ljubav i mir.

Neka se spusti oružje! Neka započne uskrsno primirje, ali ne da se ponovno opskrbi oružjem i da se nastavi borba, ne, nego primirje za postizanje mira, kroz stvarne pregovore, spremni i na neke žrtve za dobrobit naroda. U stvari, kakva će biti pobjeda koja postavi zastavu na hrpu ruševina?
 
Bogu ništa nije nemoguće, njemu se povjerimo po zagovoru Djevice Marije. 
Ispišite stranicu: