HR

Riječ Svetog Oca

Papin nagovor uz molitvu Anđeo Gospodnji

 L'Aquila, nedjelja, 28. kolovoza 2022.

Draga braćo i sestre!

Na kraju ovog slavlja obratimo se Djevici Mariji molitvom Anđeo Gospodnji.

Ali najprije želim pozdraviti sve vas koji ste sudjelovali, pa i one koji su nas morali pratiti na daljinu, kod kuće ili u bolnici ili u zatvoru. Zahvaljujem civilnim vlastima na njihovoj prisutnosti i trudu koji su uložili u organizaciju. Od srca zahvaljujem nadbiskupu i ostalim biskupima, svećenicima, redovnicima i redovnicama, zboru i svim volonterima, kao i pripadnicima snaga reda i civilne zaštite.

Na ovome mjestu, koje je pretrpjelo veliku prirodnu katastrofu, želim zajamčiti svoju blizinu stanovništvu Pakistana koje je pogođeno poplavama katastrofalnih razmjera. Molim za brojne žrtve, za ranjene i raseljene, te da međunarodna zajednica spremno i velikodušno iskaže svoju solidarnost.

A sada zazovimo Majku Božju da, kao što sam rekao na kraju homilije, izmoli oproštenje i mir za cijeli svijet. Molimo za ukrajinski narod i za sve narode koji trpe zbog ratova. Neka Bog mira u srcima vođâ naroda oživi ljudski i kršćanski osjećaj pobožnosti, milosrđa. Marijo, Majko milosrđa i Kraljice mira, moli za nas! 
Ispišite stranicu: