HR

Riječ Svetog Oca

Papin nagovor uz molitvu Anđeo Gospodnji

Papin nagovor uz molitvu Anđeo Gospodnji u nedjelju, 9. listopada 2022.

Draga braćo i sestre!

Prije nego zaključim ovo euharistijsko slavlje, pozdravljam i zahvaljujem svima vama koji ste došli iskazati čast novim svecima. Pozdravljam kardinale, biskupe, svećenike, posvećene osobe, posebno misionare svetog Karla Boromejskog i salezijansku braću koadjutore. Sa zahvalnošću pozdravljam službena izaslanstva.

Danas će u Fabrianu biti proglašena blaženom Maria Costanza Panas, kapucinska monahinja klarisa, koja je živjela u samostanu u Fabrianu od 1917. do 1963. godine, kada se preselila na nebo. Primala je one koji su kucali na vrata samostana, ulijevajući svima mir i povjerenje. Posljednjih je godina života, teško bolesna, prikazivala svoje patnje za Drugi vatikanski koncil, čija se 60. obljetnica otvorenja obilježava prekosutra. Neka nam blažena Maria Costanza pomogne da se uvijek uzdamo u Boga i budemo susretljivi prema bližnjemu. Pljesak novoj blaženici!

Vezano uz početak Koncila, prije 60 godina, ne možemo zaboraviti opasnost od nuklearnog rata koji je upravo u to vrijeme prijetio svijetu. Zašto ne učiti iz povijesti? I u tom je trenutku bilo sukoba i velikih tenzija, ali je odabran put mira. U Bibliji je zapisano: „Ovako govori Jahve: ‘Stanite na negdašnje putove, raspitajte se za iskonske staze: Koji put vodi k dobru? Njime pođite i naći ćete spokoj dušama svojim!’“ (Jr 6, 16).

Jamčim svoje molitve za žrtve suludog čina nasilja koji se dogodio prije tri dana u Tajlandu. S ganućem povjeravam Ocu života na poseban način dječicu i njihove obitelji.

A sada se obratimo Djevici Mariji, da nam pomogne biti svjedocima evanđelja, nadahnjujući se primjerom svetaca.
Ispišite stranicu: