HR

Riječ Svetog Oca

Papin nagovor uz molitvu Anđeo Gospodnji na svetkovinu Uznesenja BDM na nebo

Draga braćo i sestre!

Na kraju ovog misnog slavlja, obratimo se još jednom Gospi, Kraljici neba. Njoj osobito prikazujemo sve svoje radosti, boli i nade. 

Posebno joj povjeravamo sve koji su izgubili život u potonuću trajekta Sewol, kao i one koji i dalje trpe posljedice te velike nacionalne katastrofe. Neka Gospodin primi pokojne u svoj mir, utješi one koji tuguju i nastavi podupirati one koji su tako velikodušno pritekli u pomoć svojoj braći i sestrama. Neka taj tragični događaj, koji je ujedinio sve Korejce u tuzi, učvrsti njihovo opredjeljenje da zajedno predano rade, u solidarnosti, za opće dobro. 

Zamolimo također Djevicu Mariju da milostivo svrati svoj pogled na sve one među nama koji trpe, osobito na bolesne, siromašne i sve koji nemaju dostojanstveno zaposlenje. 

Konačno, na ovaj dan, kada Koreja slavi svoje oslobođenje, molimo Gospu da bdije nad tom plemenitom nacijom i njezinim građanima. Povjeravamo njezinoj skrbi sve ovdje okupljene mlade ljude iz cijele Azije. Neka budu radosni glasnici zore svijeta mira, u skladu s Božjim milostivim naumom! (IKA)
Ispišite stranicu: