HR

Riječ Svetog Oca

Papin nagovor uz molitvu Anđeo Gospodnji u nedjelju 20. ožujka 2016.

Pozdravljam sve vas koji ste sudjelovali na ovoj proslavi i sve koji su nam se pridružili putem televizije, radija i drugih medija.

Danas slavimo 31. svjetski dan mladih, čiji će vrhunac biti veliki svjetski susret mladih krajem srpnja u Krakovu. Tema je "Blago milosrdnima: oni će zadobiti milosrđe!" (Mt 5, 7). Poseban pozdrav upućujem ovdje prisutnima mladima i protežem ga na sve mlade svijeta.

Nadam se da ćete doći u velikom broju u Krakov, domovinu sv. Ivana Pavla II. začetnika svjetskih dana mladih. Njezinu zagovoru povjeravamo posljednje mjesece pripreme toga hodočašća koje će, u kontekstu Svete godine milosrđa, biti Jubilej mladih na razini sveopće Crkve.

Ovdje s nama je mnogo mladih volontera iz Krakova. Po povratku u Poljsku, oni će donijeti onima koji su odgovorni za zemlju maslinove grančice ubrane u Jeruzalemu, Asizu i Monte Cassinu i blagoslovljene danas na ovom trgu, kao poziv da gajimo naume mira, pomirenja i bratstva. Hvala vam na toj prekrasnoj inicijativi; samo naprijed hrabro!

A sada se pomolimo Djevici Mariji, da nam pomogne da nam Veliki tjedan bude snažno duhovno iskustvo.

Angelus Domini... (IKA)
Ispišite stranicu: