HR

Pastoral

Blagoslov prinosa novih plodova i vina na spomendan sv. Martina Tourskog, biskupa

Rimski obrednik u Redu blagoslova (str. 300) naglašava kako "treba sačuvati vrijedan običaj prinošenja novih plodova i blagoslivljanje Boga za njih. Ne podsjeća nas samo da smo dužni Bogu zahvaljivati za sva dobročinstva što nam ih je on darovao nego se također čuva predaja koja se spominje već u Starom zavjetu".

U nekim našim župama diljem Domovine običaj je da se na spomendan sv. Martina Tourskog, biskupa (11. studenoga) blagoslivlja vino, "plod trsa i rada ruku čovječjih".

Stoga u nastavku donosimo prijedlog reda blagoslova. "Čuvajući uvijek sastav obreda i istaknutije dijelove, iz ovog se reda može nešto uzeti kako bi se slavlje prilagodilo prilikama mjesta i osoba".
 

Blagoslov prinosa novih plodova i vina na spomendan sv. Martina Tourskog, biskupa

Pripremio: vlč. mr. Tomislav Hačko  
Ispišite stranicu:
Ova stranica upotrebljava kolačiće
Nužni kolačići - omogućuju interakciju s uslugom ili internetskom lokacijom kako biste mogli pristupiti osnovnim značajkama za pružanje te usluge. Odnose se na zatraženu uslugu kao što je, npr. identifikator sesije trenutačnog posjeta.
Funkcionalni kolačići - omogućuju internetskoj stranici pružanje poboljšane funkcionalnosti i personalizaciju, npr. pamćenje jezika na kojem se prikazuje sadržaj stranica toga internetskog mjesta.
Statistički kolačići - omogućuju prikupljanje podataka u agregiranom obliku bez identificiranja samoga korisnika. Služe za praćenje ponašanja korisnika na internetskoj stranici u svrhu istraživanja tržišta i praćenja analitike. Ovi uvidi omogućuju internetskoj stranici poboljšavanje sadržaja i razvijanje boljih značajki koje unaprjeđuju korisnički doživljaj.
Marketinški kolačići - omogućuju prikupljanje informacija o navikama i ponašanju korisnika na internetskom mjestu radi objavljivanja relevantnih oglasa za korisnika usklađenih s njegovim interesima. Također se mogu koristiti i za mjerenje učinkovitosti neke kampanje.
Prihvaćam odabrane
Na ovoj mrežnoj stranci koriste se kolačići. Molimo Vas da pročitate Postavke kolačića ili ažurirajte postavke.
Prihvaćam sve