Stranice

"Herojstvo je danas imati više djece"Dvadesetak župljana župe Bezgrješnog Srca Marijina okupilo se u utorak, 10. prosinca 2013. godine u 19.30 sati, u dvorani u sklopu župe kako bi poslušalo katehezu kardinala Josipa Bozanića, na temu "Dar djeteta". Nakon kateheze je uslijedio razgovor u sklopu kojeg su župljani naglasili važnost obitelji, ali i istaknuli problem njezine nezaštićenosti i otuđenosti u današnjem svijetu.

Naveli su i problem sebičnosti, egoizma i modernizma koji su "korijeni" i razlozi zbog kojih je, između ostalog, u Hrvatskoj prisutan pad nataliteta.

Raspravljali su i o nametnutim standardima u društvu, posebno izraženim u gradovima i većim sredinama, te o nedostatku sigurnosti koja je još jedan od razloga zbog kojeg se sve veći broj bračnih parova danas teže odlučuje za veći broj djece i proširenje obitelji.

"Herojstvo je danas imati više djece i to, prije svega, traži duhovnu jakost, pouzdanje u Boga", zaključili su župljani i istaknuli kako su hrabri oni koji se uspiju izdići iznad nametnutih društvenih standarda.

Riječi je bilo i o odgovornom roditeljstvu, a župljani su se kratko osvrnuli i na nedavno održan referendum i borbu koja je danas potrebna kako bi se zaštitila osnovna vrijednost i temelj društva - obitelj.


Željka Kunštek
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: