Stranice

Kardinalova kateheza u ZabokuNakon druge Kardinalove kateheze, održane u utorak 10. prosinca, rasprava u našoj župi sv. Jelene Križarice u Zaboku je potrajala. Župnik Marijan Culjak moderirao je raspravu koja je teško krenula, ali ipak na kraju otišla u dobrom smjeru.
 
Okupilo se oko 40-ak župljana. Tema je bila iznimno aktualna. U raspravi koja je potrajala skoro oko sat vremena došli smo do zaključka kako je velika odgovornost nas članova župne zajednice u pomaganju i ohrabrivanju mladih obitelji za dar života, da budu nositelji odgovornog roditeljstva, kako bi danas sutra ta djeca bili graditelji dobrog i kvalitenog društva, zajednica u kojim živimo te na kraju krajeva naše lijepe domovine.
 
Također je istaknuto da su bake i djedovi danas u većini slučajeva oni koji odgajaju djecu svoje djece, što je itekako pohvalno ali i nužno u ovom užurbanom vremenu kojem živimo. No dakako da oni ne mogu zamijeniti roditeljsku ljubav koja je nezmjerni Božji dar koji treba njegovati upravo na kršćanskim vrednotama.

Stoga naše župne zajednice moraju biti mostovi koji će povezivati i poticati mlade obitelji da budu nazidani na čvrstim temeljima Evanđelja, Božje riječi koja nas poziva na socijalizaciju, solidarnost i ljubav oko izgrađivanja kako nas samih tako i cjelokupnog društva na dobrobit svih žitelja.
 
 
Darko Fiket
župni medijski suradnik Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: